Herdenkingsfeest in Cuiabá, Brazilië  
  2017-12-17  
 

 

Het jubileum werd op een provinciale dag gevierd met de 30 zusters en 5 leken. 

 

 
   

  Struktuurbijeenkomst Brazilië  
  2017-09-20  
 

Van 31 augustus tot 3 september 2017 vond in Curitiba/Parana/Brazilië een studiebijeenkomst plaats, om te overleggen over een nieuwe structuur voor het leven en de zending van de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Latijns-Amerika en Mozambique. Uit de 4 provincies en 1 regio waren 86 zusters aanwezig. De methode “Zien-oordelen-handelen” werd daarbij gehanteerd.
De 100 communiteiten van Latijns-Amerika en Mozambique hielden een gebedsdienst, zodat ze deze bijeenkomst in hun gedachten en gebed konden  meebeleven.


 

 
   

  50-JARIG JUBILEUM IN PARANATINGA, MATO GROSSO  
  2017-07-05  
 
Paranatinga is een afgelegen plaats in het binnenland van Mato Grosso, Brazilië. Vijftig jaar geleden met een geringe bevolking die leefde in enkele hutten in de “Buschsteppe”. 
 
   

  Serie Kloosters; De Keverberg  
  2017-06-29  
 

 In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. ­Kasteel De ­Keverberg in Kessel werd van 1880 tot 1944 bewoond door Duitse zusters, totdat ze moesten vluchten en het kasteel door de bezetters werd verwoest. 

 
   

  Serie kloosters; Zusterklooster Panningen  
  2017-06-22  
 

  In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Inmiddels doet het gebouw dienst als café en restaurant, maar Grand Café Gallery in Panningen was jarenlang een zusterklooster.

 
   

  Kerkeböske - Helden  
  2017-06-12  
 

Hallo Peel en Maas weekkrant - serie kloosters


In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In deze serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. In Helden verhuisden de zusters drie keer voordat ze bij hun eindbestemming, Kerkeböske, belandden.

 

 
   

  Over paters en nonnen: St.Jozefklooster Maasbree  
  2017-05-03  
 

 Hallo Peel en Maas weekkrant; (serie Over paters en nonnen)

In het van oorsprong katholieke Peel en Maas staat in ieder dorp een kerk. Naast het gebedshuis hadden of hebben verschillende kernen ook nog een eigen klooster. Daar werden paters opgeleid, meisjes onderwezen en ouderen verzorgd. Sommige kloosters zijn inmiddels gesloopt en andere hebben nog altijd een prominente plek in het aangezicht van het dorp. In onze nieuwe serie duiken we de geschiedenis van enkele kloosters in. Het St. Jozefklooster aan het Kennedyplein in Maasbree is nog altijd te bewonderen.

 
   

  Hoe staat de congregatie er in 2017 voor?  
  2017-03-27  
 

  In haar 175 jarig bestaan heeft de congregatie grenzen overschreden en zich verspreid over 4 continenten Momenteel telt onze gemeenschap 981 zusters, verdeeld over 6 provincies, twee regio’s en een communiteit behorend onder het generalaat.

 
   

     
     
     
     
spacer spacer spacer
 
in memoriam
 
     
     
  spacer spacer spacer  
 

 

   
  Geboorte datum 1942-04-16
Datum overlijden
2017-08-18  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Veronique Henderson  
         
 

 Zr. Veronique droeg de naam Zuster van de Goddelijke Voorzienigheid met ere en vol overtuiging. Zij zette zich in voor de medemensen die zij ontmoette en voor de noden van de tijd.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1921-09-05
Datum overlijden
2017-06-05  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr.Johanna Schoenaker  
         
 

 Zr. Johanna was een vriendelijke en opgewekte vrouw, die graag met mensen omging. Ze kon goed voor haar mening uitkomen op een aangename en rustige manier. Altijd beleefd maar wel duidelijk als iets haar niet aanstond.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1928-03-25
Datum overlijden
2017-06-02  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Maria Veronica Bongarts  
         
 

 Zr. M. Veronica was een gelovige, doortastende , hardwerkende vrouw, die altijd voor iedereen klaar stond.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1925-10-04
Datum overlijden
2017-05-28  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Maria Francina Janssen  
         
 

 Zuster Maria Francina was een lieve dankbare vrouw die niet graag op de voorgrond stond, maar plichtsgetrouw en secuur het werk deed wat er van haar verwacht werd. Ze was een blij mens en je moest wel van haar houden.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1931-07-05
Datum overlijden
2016-11-10  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. M. Antonine Bekx.  
         
 

 Zr. M. Antonine was bij iedereen bekend als een diep gelovige, hartelijke en opgewekte vrouw. In verschillende kloosters leverde zij een bijdrage aan goed verzorgde maaltijden en in het Annaklooster was zij ook gastvrouw voor alle bezoekers. Ze bezat de gave om gemakkelijk contact aan te knopen met mensen.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1932-08-17
Datum overlijden
2016-06-09  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr.M.Jeannette van de Vondervoort  
         
 

 "Gij blijft mij God in alle dingen altijd en overal omringen". Deze woorden uit psalm 139 waren voor zr. M. Jeannette een richtingwijzer op haar weg. Zij geloofde in een God die met haar mee lachte en mee huilde. Die er altijd was in lief en leed. Terwijl in de loop der jaren veel veranderde voor haar, is dit steeds zo gebleven: haar verbondenheid met God en de mensen.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1937-06-10
Datum overlijden
2016-04-22  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Thérèse Voermans  
         
 

 Zuster Thérèse was een bewogen religieuze vrouw met een grote betrokkenheid op alles wat haar aandacht nodig had.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1914-04-04
Datum overlijden
2015-09-21  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Petro Theeuwen.  
         
 

 Zuster Petro was een beminnenswaardige vrouw. Dit betekende dat velen graag met haar omgingen, zowel haar medezusters als haar familieleden en mensen in haar directe omgeving.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1926-04-11
Datum overlijden
2015-04-04  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr .M.Antonio Uijttewaal  
         
 

 Een fijne, lieve vrouw met veel aandacht voor de medemens, zo herinneren velen zich Zr. M. Antonio. Zij had voor iedereen een luisterend oor en een vriendelijke blik. Daarbij was ze altijd heel hartelijk en opgewekt.

 
   
 
 
   

 

 

 

   
  Geboorte datum 1913-05-22
Datum overlijden
2015-01-24  
     
 

 

 
  In memoriam van  
  Zr. Joanni Kanters  
         
 

 Zr. Joanni was een toegewijde, lieve vrouw. Ze had veel talenten, waarvan het echt kunnen luisteren naar de ander wel een van de belangrijkste was. Wat haar werd toevertrouwd bewaarde ze in haar hart. Haar toewijding, respect en discretie namen een bijzondere plaats in in haar leven.

 
   
 
 
   

 

 
<<-- 1 | 2 | 3 | 4 | 5 -->>
 

 

     
    terug Ga terug
     
Hier is de link naar de pagina wie zijn wij Hier is de link naar de pagina waar zijn we Hier is de link naar de pagina ons erfgoed Hier is de link naar de pagina wereldwijd Hier is de link naar de pagina waar staan we voor Hier is de link naar de begin pagina Hier is de link naar de pagina In memoriam >