Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 29-04-1920
Datum overlijden 06-02-2018

Zr. Anna Jacoba werd geboren in Oirlo op 29 april 1920. Ze was de zesde in het grote gezin van haar ouders, met 14 kinderen, waarvan er 2 jong zijn overleden. Haar grootvader, vader en een broer waren koster in de parochie. Zo leerde ze alles over de zaken die belangrijk waren in kerk en liturgie. Dienstbaar zijn zat in haar bloed. Ook dat had ze van haar ouders. Zo groeide langzaam de roeping om naar het klooster te gaan. Dat deed zij op 8 september 1946.

Zr. Anna Jacoba deed blij en opgewekt in verschillende kloosters huishoudelijk werk. Ze was o.a. in Apeldoorn, Ottersum, Steyl, Tegelen en Venray, maar de langste tijd, ruim 20 jaar, was ze samen met zr. Aniëla, in Arnhem, waar ze het huishouden van de pastoor verzorgden. Dat werk deed ze graag. Ze kon goed overweg met alle mensen en had een grote vriendenkring. Nadat zr. Aniëla in Houthem was opgenomen, verbleef zr. Anna Jacoba eerst in het Annaklooster in Tegelen. later in de Plechelmusstraat. Tot ze in het jaar 2000 naar Blerick verhuisde verzorgde ze de graven van de zusters op het kerkhof in Tegelen.Haar gezondheid ging achteruit en uiteindelijk kwam deze actieve vrouw in een rolstoel terecht. In 2005 ging ze naar Boxmeer. Ze bleef gelukkig opgewekt en vrolijk.

Zr. Anna Jacoba hield van de natuur. Vanuit haar kamer genoot ze van de vogeltjes, die ze voerde met voldoende voedsel. Ook de schapen in de wei en een zonsondergang vond ze prachtig. Bidden zag ze als haar voornaamste bezigheid, want dat kon ze in haar rolstoel nog doen. Met haar verzorgsters kon ze goed overweg. Ze hielden allemaal veel van haar. Ze was immers een zonnetje in huis.