Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 13-02-1935
Datum overlijden 27-03-2018

 

Zr.Brigitte groeide op in Groesbeek in een boerengezin met zes kinderen: 3 jongens en 3 meisjes. Groesbeek ligt aan de grens met Duitsland en toen de tweede wereldoorlog uitbrak, leefden veel mensen daar in angst en vrees. Kinderen waaronder ook de kinderen Dennissen werden op verschillende plaatsen ondergebracht. Dat had een grote invloed op hun leven. Na de oorlog kwam er weer huiselijke sfeer en rust.

Zr. Brigitte kon zich nu verder ontwikkelen. Handvaardigheid had ze altijd al, dus een cursus op dat gebied was welkom en ook een boekhoudcursus kwam van pas. Haar beroepsopleiding werd die van kraamverzorgster. Zij studeerde in Borne en haalde haar diploma in Culemborg in 1957. Ze mocht ook haar rijbewijs halen, omdat ze soms bij nacht en ontij op pad moest. Inmiddels was haar jongere zus ingetreden bij de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid, waar ook twee tantes van haar leefden. Op 31 augustus 1964 trad Zr. Brigitte ook in. Na haar eerste professie begon zij in het ziekenhuis van Tegelen met de opleiding tot verpleegkundige met een aantekening voor de kinderafdeling.

Zij deed haar werk bekwaam en met zorg, maar samenwerken met anderen, dat was moeilijk voor haar. Zij vond een nieuwe uitdaging in de wijkverpleging in Gennep en Boxmeer en tenslotte in Helmond. Ze zette zich in de congregatie nog voor allerlei zaken in door deelname aan verschillende werkgroepen. Na haar werkzame leven kwam ze naar Blerick. Dat was in 2016. Ze deed vrijwilligerswerk en maakte mooie handwerken, die ze verkocht en waardoor ze missiegebieden kon ondersteunen.