Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 19-01-1919
Datum overlijden 13-03-2018

Zr. Hendrini werd geboren in Schayk. Ze was een deel van een tweeling. Ze had een oudere zus en 6 broers. Het was een boerengezin waarin aanpakken heel gewoon was. Ze volgde de huishoudschool in Oss. Daarna kwam bij haar het gevoel dat ze als religieuze wilde leven en op 8 september 1940 trad ze in bij de Congregatie van de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid. Ze was toen 21 jaar.

Na het noviciaat was ze werkzaam in Venray in de bakkerij en na de evacuatietijd in Deurne, kwam ze in Venray als portierster en in de huishouding. In 1952 ging zij naar het seminarie in Apeldoorn, waar ze huishoudelijk werk deed bij de priesters. Ze was heel secuur en netjes en ze verwende de priesters waar ze maar kon. Van 1955 tot 1973 was ze terug in Venray op haar oude post, daarna terug naar Apeldoorn. In 1984 verhuisde ze naar de pastorie in Utrecht, waar ze voor 7 priesters zorgde. Deze priesters droegen haar op handen. Respect en waardering viel haar ten deel.

In 1994 werd ze ziek. Ze moest een longoperatie ondergaan. Na haar herstel wilde ze graag terug naar Utrecht. Daar kon ze nog nuttig werk doen en ze had er haar kennissenkring. In het jaar 2000 verhuisde ze naar Tegelen en een jaar later naar Blerick, waar ze blij was met een eigen appartement. Tien jaar later ging ze naar Sint Anna in Boxmeer. Vele jaren deed ze mee aan het activiteitenprogramma bij “de Anemoon”, waar ze een graag geziene gast was. Ze vond het gewoon leuk om samen te zingen en spelletjes te doen. Ze genoot van de contacten. Ze kon echter ook rustig in de kapel zitten om te bidden voor alle noden in de wereld en voor familie en kennissen.

Zr. Hendrini ging ook graag op stap om haar familie te bezoeken. Dat ging helaas niet meer toen ze tot de leeftijd van de zeer sterken ging behoren. Na een val kreeg ze pijn en klachten aan haar heup. Toch knapte ze weer op, maar onverwacht werd het leven haar uit handen genomen.