Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 11-04-1926
Datum overlijden 04-04-2015

Zij werd geboren in Schalkwijk als oudste van het gezin. Toen ze drie jaar oud was, overleed haar moeder. Zij bleef toen met haar vader en broer Joop achter. Na enkele jaren kwam er een nieuwe moeder in huize Uijttewaal. Het gezin breidde zich uit. Er was veel werk aan de winkel, want er kwamen nog 10 kinderen bij. En als oudste wist zij van aanpakken en overal waar hulp nodig was zette zij zich in.

Op zeker moment koos zij ervoor om in de verpleging te gaan. Na een aantal jaren in de verpleging voelde zij zich geroepen tot het kloosterleven. Zij trad in op 29 augustus 1954 bij de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Steyl. Ze had de zusters leren kennen toen ze werkte in het ziekenhuis in Tegelen. Hier haalde zij haar diploma ziekenverpleging en kraamaantekening. Na haar noviciaat werkte zij in de zwakzinnigenzorg in Maria Roepaan. Ze was jaren hoofdverpleegster, eerst van een afdeling en later van een heel paviljoen. Zij heeft veel voor de kinderen en hun ouders betekend.

Na haar pensionering werd zij leidster bij de zusters, eerst in Venlo en daarna in Houthem. Ook in deze functie kon zij zich helemaal kwijt. Ze wist steeds een hartelijke sfeer te creëren, waarvan de zusters genoten. Heel belangrijk was het voor haar om als vrijwilligster deel te nemen aan de ziekenbedevaarten naar Lourdes. Zij ging zelfs 25 keer mee. Zolang ze kon heeft ze zich in Houthem voor iedereen ingezet.