Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 25-03-1928
Datum overlijden 02-06-2017

Zr. M.Veronica, Melanie Bongarts, groeide op in een hechte familie. Zij was de zesde telg van het gezin. Zeven jaar lang was zij de jongste. Toen kreeg ze nog een zusje, waar ze een hechte band mee had. De familie Bongarts woonde in de Waterloostraat recht tegenover het klooster in Steyl. Zo leerde zij al jong de zusters kennen. Toen zij bijna 24 jaar was ging ze de kloosterpoort binnen om in te treden bij de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid.

Zij kreeg de kans om zich te ontwikkelen. Ze volgde de Mavo en verschillende cursussen op huishoudelijk gebied.Tijdens haar noviciaat werkte zij in Venray in het internaat. Later in verschillende grote keukens. In april 1966 kwam ze naar Steyl. Daar werkte ze in de keuken totdat het klooster gesloten werd. Zij heeft veel maaltijden bereid voor de bewoonsters van het klooster en voor veel kloosterjubileums die daar gevierd werden. Bij deze maaltijden kon ze haar creativiteit gebruiken. Er zijn ook heel wat koffietafels verzorgd bij begrafenissen van zusters.Naast het vele werk zocht zij steun in het gebed.

Met enkele andere zusters ging ze naar de Kruisstraat in Tegelen. Daar woonde zij tot oktober 2013, Zij kon toen niet meer voor zichzelf zorgen. Meer dan een jaar verbleef zij in De Horstgraaf, een verpleeghuis in Venlo. Daarna kon zij terecht in St. Anna in Boxmeer bij de eigen zusters. Zij heeft daar in een groep van zeven bewoonsters een mooie tijd gehad met wel veel moeilijke momenten.