Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 23-09-1928
Datum overlijden 20-01-2015


Zr. Maria Virgo werd geboren in Budel in een gezin met 17 kinderen. Een hecht en warm gezin. De band met de familie was altijd heel goed. Nadat ze in 1953 ingetreden was, werkte ze in Maria Roepaan in de zustersrefter en in Venray en Blerick in het internaat. Zij wilde graag naar de missie en als voorbereiding hierop volgde zij een cursus Engels in Cowley, Engeland.

In oktober 1967 arriveerde zij in Muona in Malawi, Afrika. Ze kwam hier in het internaat en deed er alle voorkomende werkzaamheden. Vervolgens ging zij naar een missiepost van de Paters Montfortanen op de grens van Mozambique. Zr. Maria Virgo had hier de zorg voor het huishouden bij de verpleegsters in opleiding. Daarnaast ging ze vijf dagen per week naar de omringende dorpen om de vrouwen voorlichting te geven over het huishouden, hygiëne en handenarbeid. Vaak moest ze alleen over slechte wegen lopen en dan was ze angstig, maar ze vertrouwde op Gods aanwezigheid. “Altijd heeft Hij mij veilig geleid, er is nooit iets gebeurd”. Na een jaar kon ze terug naar Muona.

Ze heeft er voornamelijk gewerkt bij de vrouwen in de dorpen. Zij leerde hen o.a. met kleine lapjes stof kleding maken voor zichzelf of de kinderen. Midden in het dorp onder een boom werkten ze. En ze hadden gesprekken over allerlei zaken. Zr. Maria Virgo had een luisterend oor en ze leefde mee met hun zorgen en problemen.Door haar rustige aard was ze er goed in.

Na 36 jaar nam zij definitief afscheid in Malawi. Ze was God dankbaar voor die prachtige jaren. In het Annaklooster in Tegelen heeft zij vervolgens 11 jaar gewoond. Zij deed er lichte werkzaamheden en had meer tijd voor contacten met familie en medezusters.

Het laatste jaar verbleef zij in Boxmeer. Ze genoot van het leven, wandelingen in de tuin, activiteiten die in Sint Anna georganiseerd werden, zoals uitstapjes. Zr. Maria Virgo klaagde niet en zeker niet over zichzelf , toch had zij gezondheidsproblemen die steeds erger voelbaar waren. De dokters konden helaas niets meer voor haar doen. In haar aantekeningen stond geschreven: Een veilig contactsleuteltje is de Liefde! Wij danken haar voor deze liefde.