Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 04-04-1914
Datum overlijden 21-09-2016

Zuster Petro was de oudste uit een gezin van 9 kinderen.

Na de lagere school heeft zij cursussen gevolgd op het gebied van handvaardigheid. Toen zij in het klooster kwam wist men van deze creativiteit gebruik te maken en kreeg ze de opgave om zich verder te ontwikkelen op dit gebied. Tijdens haar hele kloosterleven deed ze dit werk en omdat ze het graag deed was het tevens haar hobby. Op vele plaatsen heeft zij zich verdienstelijk gemaakt, zowel bij de kleuters als bij andere groeperingen in Venray. Ook na haar pensioen bleef ze actief.

In 1990 kwam ze naar Houthem waar toen meerdere medezusters verbleven. Zij kon nu wat meer aandacht aan haar zelf schenken en volop genieten van haar hobby. Zij nam in het bejaardenhuis aan alle activiteiten deel, maar het schilderen op maandag middag was toch wel haar grootste hobby. Spelletjes doen dat paste niet zo bij haar maar kienen vond ze wel leuk.

Zr.Petro was een diepgelovige vrouw die veel aandacht schonk aan haar religieuze leven. De dagelijkse H. Mis en ‘s avonds het rozenhoedje sloeg ze niet over. Haar geestelijke gezondheid ging langzaam achteruit. Zij werd uiteindelijk overgeplaatst naar de verpleegafdeling. Hier was het wel even wennen voor haar ,maar je merkte toch dat ze tot rust kwam. Met de activiteiten deed ze toen niet meer altijd mee.

Na een mooie tijd in” huize Vroenhof “, kwam het bericht dat het huis gesloten werd en dat de bewoners die dat wensten over konden gaan naar Het Brook in Voerendaal. In naam van Zr. Petro koos de Congregatie daar ook voor. Op 25 juni is zr. Petro verhuisd naar Voerendaal. Zij heeft hier maar korte tijd verbleven, want een paar maanden later stierf ze op de leeftijd van 101 jaar.