Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 10-06-1939
Datum overlijden 22-04-2016

Zr. Thérèse, Bets Voermans, werd geboren in Leunen bij Venray. Zij was ongeveer de middelste in een gezin met twaalf kinderen. Opgroeiend hielp de een de ander en dat was ook wel nodig, juist voor de 2de wereldoorlog. Ook later bleven ze elkaar ondersteunen in lief en leed.

Zr. Thérèse leerde onze zusters kennen door haar werk op de naaikamer in het Vincentiushuis, een verpleeghuis voor zwakzinnige vrouwen, in Venray. Zij verstond de kunst deze vrouwen goed te begrijpen en met waardering te benaderen. Ook het kloosterleven trok haar aan en op 8 september 1961 trad zij in. Na haar noviciaatstijd in Steyl maakte men graag gebruik van haar vaardigheden op de naaikamers van verschillende huizen.

Het was de tijd rondom het 2de Vaticaans concilie en men was zoekende naar nieuwe vormen van samenleven en gebed met meer persoonlijke inbreng. Een van de kapittelvergaderingen had ruimte geschapen voor het vormen van nieuwe leefgroepen. Dat vond weerklank bij zuster Thérèse evenals bij andere zusters. Na een goede voorbereiding begonnen zij in Geldrop met een nieuwe leefgroep. Ze bouwden vele en goede relaties op, naast de nieuwe werkzaamheden die zij daar gevonden hadden. Zr. Thérèse vond werk op een naaiatelier voor bruidsjurken in Eindhoven. Ze beleefde het als een nieuwe uitdaging! Vragen om deelname aan vrijwilligerswerk binnen de parochie werden positief beantwoord.

Er waren goede contacten met de mensen in haar buurt en met andere religieuzen. Zo was zr. Thérèse meer dan 25 jaar deelgenote, en zelfs een tijdlang leidinggevende van een groep zusters uit Brabant, de Vijftig-minnersgroep. Nu is het de Fakkelgroep, want er zijn geen zusters meer bij van onder de vijtig jaar! Helaas ging haar gezondheid de laatste jaren achteruit. Ze moest steeds meer loslaten. Gelukkig vond zij telkens weer wegen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Aan het einde van haar leven toonde zij zich dankbaar voor alles en iedereen.