Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 01-08-1923
Datum overlijden 03-04-2020

Zr. Godefriede was een sterke, hartelijke persoonlijkheid.  Zij heeft helaas de corona-epidemie niet overleefd. Toen men dacht dat zij positief was, zei ze direct: “ Ik wil niet naar het ziekenhuis en als de Heer mij haalt, dan ben ik er klaar voor.” Deze uitspraak heeft iedereen gesteund bij de onmacht ,die we  samen met haar familie voelden, want haar opzoeken in deze moeilijke tijd was onmogelijk.

Zr. Godefriede kwam uit een groot gezin. Ze had een tweelingzus met wie ze zich sterk verbonden voelde.

Op 20-jarige leeftijd trad ze in te Steyl bij de zusters die ze in haar jeugd had leren kennen. Op veel plaatsen kon ze haar huishoudelijke kwaliteiten inzetten. Dat deed ze heel nauwgezet en met plezier. Ook verzorgde zij vele jaren de  telefoondienst, al had ze last van slecht zien, door haar vindingrijkheid kon ze er goed mee omgaan. Ze bezocht regelmatig de bejaardensoos en andere activiteiten. Ze genoot van de tandem-tochten die door de blindenbond georganiseerd werden.

Toen er wat meer verzorging gewenst was, ging ze met pijn in het hart weg uit Blerick naar verzorgingshuis St Anna. Daar leefde ze nog drie jaar met vreugde.