Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 15-10-1932
Datum overlijden 21-04-2022

Zr. Maria Josepha, Christina Jansen, groeide op in een heel groot gezin.  Ze was een van de oudsten en leerde daardoor de handen uit de mouwen te steken. Evenals haar oudere zus die al eerder ingetreden was kreeg ze gevoelens voor een mogelijk kloosterleven. Op 19-jarige leeftijd trad ze dan ook in te Steyl. Na haar noviciaat volgde ze de huishoudschool te Lierop. Haar professie vierde ze op 11 februari 1955.

In de jaren die volgden leerde ze haar voorkeuren kennen tijdens de plaatsen waar ze werd ingezet zoals verpleeginternaten en bij zwakbegaafde kinderen te Ottersum. Bovendien haalde zr. M. Josepha ook nog het diploma kinderbescherming  A, B en het Z-diploma verpleging. Haar moederlijke talenten vervulde ze met hart en ziel waardoor ze uiteindelijk moest overstappen naar de functie van doktersassistente en vervolgens nog jaren van mantelzorg in o.a. Houthem, Boxmeer en Tegelen.

Door haar liefdevolle nabijheid, haar schaterlach en hartelijkheid zag men haar graag komen. De laatste jaren echter vloeide het leven in dankbaarheid uit haar weg.