Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 09-06-1923
Datum overlijden 15-04-2020

Zr. Marie Jacqueline werd als oudste geboren in het gezin van Lier. Op vrij jonge leeftijd verloor ze haar moeder. Samen met vader moesten de kinderen zorgen dat iedereen aan zijn trekken zou komen. Na de lagere school volgde ze twee jaar de mulo en haalde via een cursus het getuigschrift voor Nederlandse taal. Via de huishoudschool leerde ze vaardigheden die ze thuis nodig had. Toen anderen thuis de zorg op zich namen, kon zij in Tegelen de opleiding ziekenverpleging A  volgen. En ook de kraamaantekening haalde zij.

Op 31-jarige leeftijd trad ze in Steyl in. Tijdens het noviciaat ging zij in Ottersum  meehelpen in de verpleging. Na de eerste jaren van haar kloosterleven kwam ze weer naar Tegelen en bleef hier tot 1967 in de ziekenverpleging. Graag wilde zij verder studeren, maar werk en studie vroegen teveel van haar en ze was een jaar ziek en dus buiten dienst. Daarna volgde ze de studie ziekenverpleging B en wijkverpleegkundige.

Van 1972 tot 1985 woonde en werkte ze in Sittard in de wijkverpleging. Zij behaalde nog het diploma maatschappelijk werk en tijdens haar pensioen nog MO-A pastorale theologie. Na een val met ziekenhuisopname werd ze opgenomen in St. Anna in Boxmeer. Ze genoot de laatste jaren van rust in haar leven, totdat het coronavirus haar trof. Dankbaar mogen wij op haar voltooide leven terugkijken.