Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 05-08-1938
Datum overlijden 07-01-2024

Zr. Marita is geboren in Oeffelt op 5 augustus 1938 waar ze opgroeide als enig kind. Ze volgde de lagere school met veel vreugde, maar wat nu verder? Haar ouders boden haar de mogelijkheid om naar het internaat te gaan in Blerick, omdat daar al nichten waren. Ze volgde daar de MULO (of ULO) en later de kweekschool.
Op 8 september 1960 trad ze in met nog zeven andere vrouwen. Na haar noviciaat kwam ze weer in het onderwijs terecht, volgde de hoofdakte en werd hoofd van de school in Steyl.

Ze leefde in verschillende gemeenschappen van onze congregatie in de omgeving in Steyl, Tegelen en Venlo. Begin jaren zeventig werd haar gelegenheid geboden om in een kleine communiteit te gaan wonen en dat bracht haar met Zr. Gemma naar de Heidenendstraat in Tegelen. Wonen midden tussen de mensen bood ruimte tot nieuwe ontmoetingen en mogelijkheden. Ze werd  in 1981 gekozen als parttime kracht om – naast haar functie in school – deel te nemen in het Provinciaal Bestuur dat in 1987 een volle bestuurstaak werd. Daartoe nam ze ontslag uit het onderwijs. Ze kon dit niet meer verenigen met het doel van haar roeping zoals ze ooit eens zei. In 1994 werd ze gekozen voor het Generaal Bestuur en verhuisde ze naar Munster. Zo leerde ze veel zusters in veel landen kennen waar onze zusters werkzaam waren.
Teruggekomen in Nederland kwam ze in Cuyk terecht waar ze veel nieuwe contacten wist te leggen vooral met buitenlanders. Na enige jaren werd ze wederom gevraagd voor deelname in het bestuur van de provincie en verhuisde ze naar Tegelen. Wonend in Tegelen sloot ze zich aan bij het dameskoor van de parochie en bezocht ze verschillende mensen die aandacht nodig hadden. De laatste jaren vervulde ze nog diverse taken met veel zorg, vreugde en liefde voor de Nederlandse communiteit.
Zr. Marita heeft een leven afgesloten  met rijke ervaringen die ze overal gedeeld heeft. Ze leefde mee en bleef graag op de hoogte van alles wat er gebeurde om er van te genieten en om het mee te dragen in haar gebed.