Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 31-07-1928
Datum overlijden 23-12-2019

Zr. Petronelli werd geboren in een groot gezin. Dat bood haar veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Natuurlijk waren er ook zorgen in die armoedige tijd. De ouders hadden vragen als: hoe komen we aan voldoende eten en kleding en hoe helpen we de kinderen aan goed onderwijs. Als jongste van het gezin maakte zij dit mee. Ze dacht veel na over de toekomst en besloot op 23 jarige leeftijd naar Steyl te gaan om in te treden. Op huishoudelijk gebied had zij al veel vaardigheden ontwikkeld en na het noviciaat volgde ze nog twee jaar de huishoudschool in Lierop. Daarna was zij o.a. actief als gastvrouw.

In de zestigerjaren werd er binnen de congregatie een oproep gedaan om te gaan werken in het missiegebied van Malawi. Daar voelde zij wel voor en samen met twee andere zusters vertrok zij, na een cursus Engelse taal, in 1967 naar Malawi. Er waren twee communiteiten van Duitse en Nederlandse zusters met een ziekenhuis in Muona en een bejaardenhuis in Limbe. De ervaring die ze daar op deed opende haar ogen op allerlei gebied. Ze ontdekte dat het omgaan met verschillende culturen een rijkdom was, maar ook dat ze met grenzen geconfronteerd werd.  Na een verblijf van 8 jaar kwam ze terug om in de Nederlandse provincie haar werkzaamheden weer op te nemen.

De laatste jaren verzamelde zij kleren en andere zaken om uit te delen aan mensen in nood. Toen dat niet meer mogelijk was, kwam ze naar Boxmeer. Ze genoot van alles wat daar geboden werd. En met haar humor wist ze menigeen op te beuren.