Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Geboorte datum 30-05-1935
Datum overlijden 01-12-2019

Zr. Petra Nievelstein leerde de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid al op jonge leeftijd kennen en wel via de school. Pas op 27 jarige leeftijd verliet ze haar ouderlijk huis om in te treden bij de zusters in Steyl. In het eerste jaar had ze veel last van heimwee en ze moest vechten om daar overheen te komen.

Na het noviciaat werd ze internaatsleidster bij de internen van de kweekschool in Blerick. Ze deed dit werk met veel plezier. Haar gulle lach schaterde door de grote gangen. Jammer genoeg hield het internaat in 1967 op. Zr. Petra ging mee naar Rotterdam waar een kindertehuis in gebruik was genomen. Het werk was helaas te zwaar voor haar en ze keerde terug naar Venlo. Ze werd gastvrouw voor alle bezoekers en nam het naaiwerk weer op waar ze heel goed in was. Tien jaar was zij gastvrouw en iedereen had graag met haar te doen. Zij was liefdevol en hartelijk.

De laatste periode van haar leven verbleef ze in Boxmeer. Eerst in de kleine gemeenschap aan de Beugenseweg waar ze met veel plezier woonde tot het niet meer ging. Ze verhuisde naar het verzorgingshuis St. Anna waar ze nog enige tijd kon genieten van kleine dingen. De laatste periode van haar leven was zwaar, maar de Heer heeft haar op een rustige wijze tot zich genomen.