Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Onlangs moest ik het werk bij de zusters verlaten vanwege het feit dat er nog maar weinig zusters zijn om voor te werken. Daar is niets aan te doen.

Ik heb graag bij hen gewerkt. Ik blijf het zeggen: zusters zijn mensen- mensen. Ze zijn in je geïnteresseerd, leven erg met je mee en geven je goede tips. Ze zijn er ook als het in je leven tegenzit. Ze leren je wat het doel is van het tegen- zitten en wat je ervan kunt leren. Zo wordt je leven rijker, vooral je geestelijk leven. Je leert luisteren, want je hebt vaak goede gesprekken tijdens het werk.

Ook op huishoudelijk gebied kun je wat leren zoals: secuur werken, orde en netheid, rust en reinheid. En de huishouding was mijn werk!

Ik heb veel goede herinneringen aan de contacten met de zusters, vooral de goede gesprekken en de zorgzaamheid ook voor de medewerksters zal ik mij blijven herinneren. Het was eerlijk, oprecht en betrouwbaar. Ik leerde dat je best het leven mag vieren. Bij feesten en uitstapjes hoorden wij er altijd bij.

Eenendertig jaar heb ik met veel plezier gewerkt en daar ben ik dankbaar voor. Dit neem ik toch maar mee naar de volgende baantjes: bij Proteion en in een pension. Dit was voor mij erg wennen: niet de omgang met mensen, niet de huishouding, maar het kantoorwerk wat er bij komt kijken! Maar ook hier helpen ze mij en waarderen ze me. Zo zie je maar: ik heb een heel goede ondergrond gehad bij de zusters.

Hartelijk dank daarvoor.

– Het laatste werkterrein van Ria in Blerick