Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Zr.Mathildi

Na enkele jaren muziekstudie en toezicht bij de kinderen in Kessel en Blerick volgde voor Zuster Mathildi een lange periode als noviceleidster. Wat was haar vreugde groot toen ze in 1962 naar Malawi mocht gaan.Zr Maria Virgo volgde haar in 1967. Zij mocht zich het grootste deel van haar kloosterleven inzetten voor de vrouwen in Malawi. In 1980 keerde ze voorgoed terug naar Nederland.

Zr. Mathildi in Malawi

Ik ben 18 jaar in Malawi geweest en heb er de administratie op gang gezet. Ik heb 2 jongens uit de bush opgeleid, waarbij ik wel veel geduld moest hebben. Mijn systeem als grondslag van de administratie, werkt nog steeds.

De mooiste tijd van mijn kloosterleven was “Afrika” omdat ik daar de ruimte had en vrijheid. Met Zr. Rita ging ik naar de dorpen en gebruikten we de bijbel om er met de mensen over te praten. Er werd veel gebruik gemaakt van platen en voorstellingen. De mensen zijn er heel vriendelijk en ze leven van dag tot dag. De Voorzienigheid heeft me steeds weer verrassingen bezorgd en me altijd geleid. Ook in Malawi had ik de hulp van boven nodig.