Eerste Graaf van Loonstraat 6a – 5921 JC – BLERICK

Zr.Christophori vanuit Boxmeer
Thuissituatie en roeping

Zr. Christophori vertelt: Ik ben van Duitse afkomst. Mijn moeder is vroeg overleden; ik was toen pas 10 jaar. Het heeft me erg veel beziggehouden. Vader stond er toen alleen voor. Ik ben altijd heel dankbaar gebleven voor wat vader voor mij betekende en wat hij voor mij geweest was. Later zou ik vanuit mijn werk in Venray duidelijk blijven beseffen dat ik het thuis toch zo goed had gehad.

Als meisje ben ik in Steyl bij de zusters geweest; huishoudmeisjes werden we genoemd. Daar heb ik ontdekt dat ik naar het klooster wilde. Ik was toen 19 jaar en was in Steyl met nog verschillende anderen, ook nog een zus van Zr. Enrica die later ook is ingetreden.

Op een keer heb ik aan vader gevraagd naar het klooster te mogen gaan. Vader vond me te jong en vond dat ik eerst meer het leven moest gezien hebben. Achteraf gezien was dat ook wel beter.

Toen ik 21 was, heb ik het nog eens voorgelegd, want ik had het gevoel dat het mijn roeping was. Toen vond vader het goed. Ik heb me dan ook meteen laten inschrijven. Zr Aquine was degene met wie ik meer contact had en ik ben dan ook naar haar toegegaan om me te laten inschrijven en te regelen wat er geregeld moest worden. In die tijd moest je zelf voor het linnengoed zorgen. Omdat ik nog in Steyl was, kon ik dat daar goed allemaal naaien; ik heb de hele uitzet dan ook zelf klaargemaakt.